speka-v-chekhiyi-vstanovila-rekord

Спека в Чехії встановила рекорд

 • 14765 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Чехія пережила найспекотніший червневий день в історії спостережень. Про це УНН повідомляє з посиланням на чеський портал Vinegret.

"Среда, 26 червня, видалася в Чехії аномально спекотною. Найсильніше повітря прогрілося в селищі Доксани - 38,9°C. Це абсолютний рекорд для червня, за всю історію спостережень", - повідомило видання з посиланням на дані чеського гідрометеорологічного інституту.

До сьогоднішнього дня рекорд належав 21 червня 2000 року. Тоді стовпчики термометрів показали 36,4°C. Разом з тим найспекотнішим днем в чеській історії залишається 20 серпня 2012-го - 40,4°C. Не виключено, що нинішнє літо принесе нового лідера.

Локальні рекорди для 26 червня зафіксувало більшість (80%) метеостанцій республіки. Дані щодо Праги синоптики опублікують пізніше.

Спека серйозно додала роботи медикам. У Південночеському і Південно-Моравському крях кількість виїздів швидкої допомоги зросла на 20%. Схожі цифри зафіксували і в деяких інших регіонах. У столиці ситуація залишається у межах норми.

Нагадаємо, у Європі панує аномальна спека, яку викликала гаряча хвиля з пустелі Сахара. У Франції померло три людини після того, як вирішили скупатися в морі після перебування на пляжі в спеку.

Українські Національні Новини

Новини Світу