spetskomisiya-radi-po-privatizatsiyi-rozglyane-porushennya-fdm-u-vidbori-radnikiv

Спецкомісія Ради по приватизації розгляне порушення ФДМУ у відборі радників

 • 19227 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. У Спеціальну контрольну комісію ВР з питань приватизації надійшла низка звернень з приводу допущених порушень під час відбору радників на об'єкти великої приватизації. Про це журналістам повідомив голова комісії, народний депутат Ігор Лапін, передає УНН.

"Одне з того, що я можу вже сказати, не вникаючи в подробиці, так це те, що був незрозумілий вибір радників при однаковій кількості балів. Наприклад, дві людини однаково склали іспит, так чому одному ставлять п'ять балів, іншому - також п'ять, але беруть на роботу першого? Тобто оцінки однакові, але перевага надається. До того ж перевага не тим, у кого світове ім'я, а незрозумілим особам нашого політикуму", - зазначив нардеп.

Відзначимо, що радники грають ключову роль в приватизації великих об'єктів. За словами Лапіна, вони є лобістами цієї приватизації і отримують за свою роботу чималий відсоток.

Крім того, варто додати, що недавно в ЗМІ з'явилися публікації, в яких йдеться про скарги компаній, які брали участь в конкурсах радників, на непрозорість цього конкурсу. Зокрема, повідомляється, що компанії "Грант Торнтон" і "Маршаллер і партнери" подали позови до суду на Фонд держмайна.

Інформацію про судові позови в обох компаніях підтвердили. Однак докладних коментарів ні там, ні там поки не дали.

Додамо, що конкурсна комісія з відбору радників великої приватизації складається з п'яти осыб - чиновників ФДМУ, Мінфіну і Мінекономрозвитку. Очолює комісію в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров, його заступник - заступник голови ФДМУ - Віталій Герц. Також до комісії входять перший заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов, заступник міністра фінансів Юрій Гетель і в.о. заступника начальника Управління - начальника відділу по роботі з радниками Управління продажів об'єктів великої приватизації Департаменту приватизації Майя Переверзєва.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем екс-керівником Регіонального відділення Фонду держмайна в Києві Віталієм Трубаровим при наданні в оренду та приватизації держмайна за ознаками кримінального злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

Українські Національні Новини

Економіка