spetsperevirka-ne-daye-vkksu-vidmovlyati-kandidatam-u-dopusku-do-konkursu-na-posadi-suddiv

Спецперевірка не дає право ВККСУ відмовляти кандидатам у допуску до конкурсу на посади суддів

 • 10423 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Спецперевірка не дає підстав для ВККСУ відмовляти кандидатам у допуску на конкурс на посади суддів. Про це на прес-конференції заявив член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка, передає кореспондент УНН.

"Що стосується так званої спецперевірки, є 8 органів, які повинні дати нам свої короткі есе стосовно кожного кандидата, ми направили в ці органи запити, цих запитів було приблизно 6,5 тис., отримали від них відповіді, з урахуванням цих відповідей і визначалася доля кандидатів", - сказав С.Щотка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВККСУ розпочала кваліфікаційне оцінювання 625 кандидатів у судді ВСУ

За його словами самим кричущим фактом за яким ВККСУ припиняла свої дії щодо кандидата була інформація про порушені кримінальні провадження або про існуючі кримінальні провадження.

"Все інше, навіть якщо є якісь марки, на які звертає увагу в тому числі громадянське суспільство, все це має бути оцінене вже далі до або на етапі співбесіди з кандидатом", - сказав С.Щотка.

Він підкреслив, що стадія спецперевірки кандидатів не дає підстав без з'ясування ситуації відмовити кандидату у проходженні конкурсу.

Остаточні висновки. В тому числі щодо декларацій кандидатів будуть прийматися на співбесіді.

Варто зазначити, що кандидати пройшли стадію допуску і наступним етапом відбору стане їх тестування. У конкурсі беруть участь судді, адвокати і науковці.

Українські Національні Новини

Політика