spetspredstavnik-ssha-prigroziv-venesueli-reaktsiyeyu-bagatokh-krayin-na-aresht-guaydo

Спецпредставник США пригрозив Венесуелі реакцією багатьох країн на арешт Гуайдо

 • 8846 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Венесуела побачить реакцію багатьох країн, якщо Гуайдо буде арештований після повернення до Венесуели з Колумбії. Про це заявив в четвер журналістам спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс, передає УНН.

"Я думаю, що знадобиться глобальна відповідь і ви побачите значну реакцію з боку багатьох країн в разі, якщо пан Гуайдо буде затриманий", - сказав він.

Гуайдо, якому Верховний суд Венесуели заборонив виїжджати з країни, 22 лютого прибув до прикордонного колумбійське місто Кукута, де знаходиться центр розподілу гуманітарної допомоги для жителів Боліваріанської Республіки. У понеділок після участі в засіданні Групи Ліми в Боготі він заявив, що повернеться до Венесуели на цьому тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Колумбії заявив, що Мадуро буде нести відповідальність за насильство над Гуайдо

У середу Національна асамблея (парламент) Венесуели, яка перебуває під контролем опозиції, дозволила Гуайдо перебувати за межами республіки "більше 5 днів, починаючи з 23 лютого".

Як повідомляв УНН, тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо можуть арештувати, якщо він повернеться до країни. Про це заявив глава Венесуели Ніколас Мадуро.

Українські Національні Новини

Політика