spetsprokuror-zaklykaie-sud-ssha-vidkhylyty-propozytsiiu-trampa-pro-nedotorkanist

Спецпрокурор закликає суд США відхилити пропозицію Трампа про недоторканість

 • 25671 переглядiв

Спеціальний прокурор Джек Сміт закликав Верховний суд США відхилити прохання Трампа про імунітет від судового переслідування за спроби скасувати вибори 2020 року, посилаючись на принцип, що "ніхто не стоїть над законом".

Спеціальний прокурор, який висуває звинувачення проти Дональда Трампа щодо спроб скасувати результат виборів 2020 року, закликав суддів відхилити клопотання експрезидента про судову недоторканність. Про це передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Спецпрокурор Джек Сміт, який висуває федеральні кримінальні звинувачення проти Дональда Трампа за його спроби скасувати програш на виборах 2020 року, подав до Верховного суду США заяву, в якій закликав суддів відхилити клопотання колишнього президента про імунітет від судового переслідування на підставі принципу, що "ніхто не стоїть вище закону".

Ефективне функціонування президентської влади не вимагає, щоб колишній президент мав імунітет від відповідальності за ці передбачувані порушення федерального кримінального законодавства. Навпаки, основний принцип нашого конституційного ладу полягає в тому, що ніхто не стоїть вище закону, включаючи президента

- написав Сміт.

Довідково

Трамп подав апеляцію на відхилення судом нижчої інстанції його прохання про захист від кримінальної справи, - Трамп наголошує, що він був президентом, коли вчиняв дії, що лежать в основі цієї справи.

Попередник Байдена є прешим ексочільником Білого дому, який був притягнутий до кримінальної справи. Трамп не визнав себе винним у кримінальних справах, які йому загрожують, намагаючись описати їх як політично мотивовані, втім зазнав подвійних судових невдач у четвер, коли судді в різних штатах відхилили прохання Трампа зняти з нього кримінальні звинувачення.

Нагадаємо

Трамп розкритикував імміграцію з "країн катастрофи" і висловив перевагу іммігрантам з "хороших" країн, таких як Данія і Швейцарія, під час виступу на вечорі збору коштів у Флориді.

План Трампа щодо припинення війни в Україні протягом 24 годин полягає в тому, щоб чинити тиск на Україну, щоб вона поступилася Кримом і Донбасом росії, повідомляє The Washington Post з посиланням на конфіденційні джерела.

Держдеп: США стурбовані останніми зусиллями Китаю допомогти росії 09.04.24, 10:15 • [views_0]