spetssluzhba-latvii-pereviriaie-informatsiiu-pro-mozhlyvu-uchast-latviitsiv-u-viini-v-ukraini-na-botsi-rf

Спецслужба Латвії перевіряє інформацію про можливу участь латвійців у війні в Україні на боці рф

 • 21697 переглядiв

Служба безпеки Латвії розслідує можливу незаконну участь деяких громадян у війні в Україні на боці російських збройних сил.

Служба держбезпеки Латвії (VDD) перевіряє інформацію про можливу протиправну участь низки осіб у війні в Україні на боці збройних сил росії. Про це повідомляє Delfi, пише УНН.

Деталі

Нещодавно в мережі з'явилося відео, на якому зображено двох чоловіків, що сидять за столом, у військовій формі й в масках. На столі було розставлено коробки з предметами, схожими на тепловізори.

Зазначається, що один із чоловіків, сказавши "добрий вечір" латиською мовою, продовжує російською мовою: "Військові-інтернаціоналісти з Прибалтики висловлюють подяку "макаричу", рязанському руху "свої" і спонсорам за надані тепловізори, і сподіваємося на зростаючу антифашистську тенденцію, які готові допомогти на фронті".

Другий чоловік говорить латиською мовою: "Велике спасибі, друзі".

Доповнення

19 лютого 2015 року у Латвії набули чинності зміни до Кримінального закону, що забороняють протиправну участь у збройному конфлікті за кордоном.

Нагадаємо

Латвія продовжує обмеження на в'їзд для громадян росії ще на один рік через триваючу військову агресію рф в Україні, що становить загрозу для внутрішньої безпеки Латвії.

Україна та Латвія хочуть запустити спільне виробництво артилерійських снарядів та дронів - Шмигаль04.04.24, 12:35 • [views_0]