spiker-palati-kongresu-ssha-priyednalasya-do-protestiv-u-vashingtoni

Спікер палати Конгресу США приєдналася до протестів у Вашингтоні

 • 12728 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі (демократ, від штату Каліфорнія) приєдналася у середу у Вашингтоні, округ Колумбія, до протестів через смерть афроамериканця Джорджа Флойда, передає УНН із посиланням на The Independent.

Провідного демократа палати представників зафіксували в той час, як вона виходила з будівлі Капітолію, щоб надати підтримку руху Black Lives Matter.

Одягнувши медичну маску для обличчя, Пелосі привітала учасників протесту. Вона також зупинилася, щоб сфотографуватися з однією групою.

"Спасибі вам всім! Дякую!", - звернулася Пелосі до протестуючих.

Як повідомлялося в УНН, після смерті афроамериканця Джорджа Флойда у США почалися масові протести. Флойда затримала поліція Міннеаполіса 25 травня за підозрою у використанні фальшивих купюр. Під час затримання офіцер натиснув Флойду на горло, при цьому Флойд намагався пояснити, що не може дихати. Пізніше затриманий помер у лікарні.

Впродовж 3 червня на вулиці в Європі вийшли тисячі людей в знак солідарності з демонстрантами, які виступають проти расизму в США.

Акції протесту почалися в Міннеаполісі, але швидко поширилися і на інші міста, охопивши ряд штатів. До вихідних демонстрації переросли у безлади, зіткнення з поліцією і погроми.

У Міннеаполісі встановили режим надзвичайної ситуації через заворушення, пізніше влада ввела комендантську годину. Також комендантську годину ввели у десятках інших міст, в тому числі у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Як стало відомо напередодні, звинувачення проти поліцейського Дерека Шавіна, який є головним підозрюваним у справі афроамериканця Джорджа Флойда, були перекваліфіковані за звинуваченням у вбивстві з необережності у звинувачення у вбивстві другого ступеня.

#BREAKING: Speaker Nancy Pelosi meets with protesters on Capitol Hill https://t.co/NpK8YJNYBc pic.twitter.com/hUBXTh9Xob

— The Hill (@thehill) June 3, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу