spilniki-zlochinu-takozh-zlochintsi-stalo-vidomo-z-yakikh-krayin-priyikhali-sposterigachi-na-psevdoreferendumi

Спільники злочину – також злочинці: стало відомо, з яких країн приїхали "спостерігачі" на псевдореферендуми

 • 279709 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Окупаційна російська влада цими днями робить спроби за будь-яку ціну провести на тимчасово окупованих територіях свої псевдореферендуми та наполягає на тому, що вони будуть "прозорими та легітимними". Для цього навіть покликала іноземних спостерігачів. Мінреінтеграції та всім зацікавленим відомствам, у тому числі правоохоронним органам, уже відомі їхні імена. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає УНН.

Цитата

"Це представники самої росії, а також білорусі, Сирії, Єгипту, Бразилії, Венесуели, Уругваю, Того, ПАР. По суті, вони беруть участь у колективному злочині проти суверенної незалежної держави Україна", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Також зазначається, що окрім поіменного списку всіх учасників цього злочину, в розпорядженні українських органів влади є також точні адреси всіх псевдодільниць, кількість прикріплених до них псевдовиборців, детальні маршрути, якими окупанти збираються курсувати для збору голосів, навіть номери їхніх машин та дані водіїв.

Мінреінтеграції нагадує: референдуми на тимчасово окупованих територіях є абсолютно незаконними як за законами України, так і за міжнародно-правовими документами. І закликає правоохоронні органи розслідувати ці факти. Зокрема, легітимність в’їзду, перебування і здійснення будь-якої діяльності так званих іноземних спостерігачів на тимчасово окупованих українських територіях.

"Звертаємося до іноземців: всі, хто наважиться потурати злочинцям, самі стають злочинцями! Уникнути відповідальності не вдасться!", - наголосили в міністерстві.

Доповнення 

Російські окупанти змусили понад 50 українських військовополонених в Оленівці голосувати під дулами автоматів на "референдумі" щодо приєднання до рф.

Нагадаємо

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України загарбники оголосили про проведення фейкових "референдумів" щодо приєднання до рф 23-27 вересня.

Президент США Джо Байден заявив, що "референдуми", спрямовані на анексію чотирьох частково окупованих регіонів України, є фікцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути участі у псевдореферендумах? У Мінреінтеграції дали поради

Українські Національні Новини

Кримінал та НП