spirtne-mozhe-buti-chastinoyu-zdorovogo-sposobu-zhittya-diyetolog

Спиртне може бути частиною здорового способу життя - дієтолог

 • 21725 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Вживання алкоголю може принести як користь, так і шкоду організму. Вся справа в дозуванні і часі споживаного алкогольного напою. Про це у своєму блозі написав дієтолог Річард Хоффман, передає УНН.

"Коли ви розподіляєте алкоголь рівномірно протягом тижня, ризики смерті за всіма чинниками нижчі, ніж якщо вживати цю ж кількість спиртного за один-два дні на тиждень", - написав він.

Важливо і те, як ви п'єте, продовжив дієтолог.

"Концентрація алкоголю в крові підвищується, якщо випити його залпом. У свою чергу, при підвищенні концентрації організм переробляє алкоголь таким чином, що виділяються шкідливі молекули - вільні радикали, - які шкідливі для печінки і підвищують ризики розвитку раку", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат озвучив дані про подорожчання алкоголю

Щоб алкоголь приніс користь, а не шкоду, його краще поєднувати з прийомом їжі. Їжа уповільнює процес перетравлення в шлунку, знижуючи концентрацію алкоголю в крові, говорить Хоффман.

"Найменші ризики розвитку раку спостерігаються при вживанні алкоголю в комплексі з середземноморською дієтою. В основному, це пояснюється великою кількістю поживних речовин, що властиво цій дієті - а саме вітаміном В, що знижує канцерогенний ефект від алкоголю", - розповів він.

Як писав УНН, горілка Medoff займає четверте місце в експорті України.

Українські Національні Новини

Суспільство