spisok-duzhe-velikiy-zelenskiy-povidomiv-detali-novogo-obminu-z-rf

"Список дуже великий": Зеленський повідомив деталі нового обміну з РФ

 • 17779 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Найближчим часом будуть озвучені дати наступного обміну утримуваними особами – список осіб, яких хоче повернути Україна, вже передано до Мінську, і він "дуже великий". Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ після переговорів з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом, передає кореспондент УНН.

"Обмін наших полонених, я б назвав його поверненням українських громадян додому – це одна з наших пріоритетних, глобальних задач, можна навіть сказати місія, з якою ми непогано справляємось. Зараз у нас продовжується обмін, і розмова у форматі тристоронньої групи у Мінську в двох напрямках – це обмін наших полонених, які знаходяться за ґратами чи в підвалах на тимчасово окупованих територіях. Там готується список – список дуже великий. Ми вже передали цей список, він буде узгоджуватись у Мінську. Я думаю, що вже найближчим часом будуть дати першої частини (обміну – ред.) наших полонених. Чому першої – тому що там дійсно дуже багато наших людей", - сказав Президент.

З його слів, другий "трек" – це розмова з Росією щодо обміну українських полонених, які знаходяться на території окупованого Криму чи на території Російської Федерації.

"Там теж почалась робота. Я думаю, що теж найближчим часом будуть дати, і суспільство побачить списки. Ми дуже важко над цим працюємо. Більшість полонених, про яких ми говоримо з російською стороною, які знаходяться на території РФ – більшість там кримських татар", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Україна розраховує на допомогу Туреччини у процесі звільнення політичних в’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі