spivgoliv-prokurdskoyi-partiyi-turechchini-dopravili-u-vyaznitsyu

Співголів прокурдської партії Туреччини доправили у в'язницю

 • 8398 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Турецкій суд ухвалив рішення помістити під арешт депутатів від прокурдської Партії демократії народів (ПДН), включаючи її співголів Селахаттіна Демірташа і Фігена Юксекдаг, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Як інформує видання, із 12 затриманих вночі 4 листопада депутатів ПДН на даний момент під арешт взято дев'ять.

С.Демірташ доставлений у в'язницю в провінції Едірне, Ф.Юксекдаг - в тюрму в провінції Коджаелі. Вони залишаться під вартою до закінчення судових процедур або до прийняття владою нового рішення про запобіжний захід.

Депутати були затримані, оскільки раніше не з'явилися в прокуратуру для дачі свідчень. Влада Туреччини звинуватила ПДН в потуранні тероризму і зв'язках із забороненою Робочою партією Курдистану. Проти С.Демірташа висунуті також звинувачення в підбурюванні населення до заколоту.

У заарештованих членів парламенту немає імунітету перед судовим переслідуванням. На початку червня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган ратифікував закон, який дозволяє позбавити близько 150 депутатів парламенту недоторканності перед судовим переслідуванням. У списку тих, хто втратив імунітет є члени всіх партій, представлених в парламенті.

Українські Національні Новини

Новини Світу