spivpratsya-z-ukrayinoyu-vigidna-dlya-nato-a-parubiy

Співпраця з Україною вигідна для НАТО - А.Парубій

 • 9900 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Співпраця з Україною вигідна для НАТО. Про це журналістам повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

“Україна і українська армія сьогодні здатні бути дуже надійним і твердим союзником у забезпеченні безпеки у всьому східноєвропейському регіоні, який фактично є східним кордоном НАТО. І за логістикою, і за спроможністю, українська армія може надавати дуже дієву і активну підтримку в тому числі нашим сусідам — з країн Балтії і іншим, які межують з Російською Федерацією. Тому у мене немає сумнівів, що співпраця із Україною вигідна також і НАТО”, — сказав А.Парубій.

Він наголосив, що Україна повинна робити усе можливе, щоб швидше стати членом НАТО.

“На сьогодні Україна є дуже важливим і надійним партнером для НАТО, тому що найбільша загроза, яка на сьогодні є в світовій системі безпеки, вона знаходиться як на Близькому сході, так і в Чорноморському регіоні, де ми маємо дуже подібні проблеми як з Грузією після окупації частиниїї території, як в Молдові, де ми маємо заморожений конфлікт, і, звичайно, в Україні, яка веде сьогодні боротьбу. Звичайно, НАТО як структура, яка покликана забезпечувати колективну безпеку, розуміє, що без вирішення і без зупинки російської агресії, вона (агресія з боку Росії — ред.) буде тільки поширюватися на інші країни світу”, — сказав А.Парубій.

За його словами, сьогодні це розуміють в багатьох країнах, які відчувають на собі російську агресію “не тільки в плані мілітарному, а в плані інформаційної агресії, енергетичної” і тому “досвід України, яка протистоїть Росії, є потрібним для всіх інших членів НАТО”.

Як повідомляв УНН, за словами голови ВР Андрія Парубія, кількість прихильників НАТО в Україні зросла до 50% за останні три роки.

Українські Національні Новини

Політика