spivrobitnika-institutu-raku-pidozryuyut-u-rozkradanni-likzasobiv-na-ponad-10-mln-griven

Співробітника Інституту раку підозрюють у розкраданні лікзасобів на понад 10 млн гривень

 • 14901 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Співробітнику інституту раку повідомлено про підозру у розкраданні понад 10 мільйонів гривень. За інформацією слідства, протягом двох років він привласнював лікарські засоби, які отримував для зберігання. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, інформує УНН.

Цитата:

"За даними слідства, підозрюваний, отримавши на відповідальне зберігання лікарські засоби, серед яких інструменти та прилади для проведення хірургічних втручань, а також інші матеріальні цінності, діючи у змові з невстановленими особами, упродовж 2019-2020 років неодноразово їх привласнював. Внаслідок таких дій інституту завдано понад 10 млн грн збитків, що підтверджується висновками експертизи та актами інвентаризації", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Наразі повідомлено про підозру матеріально-відповідальній особі Національного інституту раку МОЗ України за фактами привласнення лікарських засобів та інших матеріальних цінностей в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Варто нагадати

Відзначимо, що у грудні минулого року уряд затвердив закупівлю обладнання у Національний Інститут раку для обстеження хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 на понад 9,3 млн гривень. Також у листопаді минулого року трьом лікарям Національного інституту раку повідомили про підозру через смерть пацієнтки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП