spivrobitnyk-nimetskoi-rozvidky-zaperechuie-shpyhunstvo-na-koryst-rosii

Співробітник німецької розвідки заперечує шпигунство на користь росії

 • 17609 переглядiв

Колишній співробітник німецької розвідки Карстен Л. заперечує звинувачення у шпигунстві на користь росії та отриманні грошей за передачу країні-окупанту державних секретів Німеччини.

Екс-співробітник Федеральної розвідслужби Німеччини (BND) Карстен Л., який, імовірно, видав росіянам державні таємниці й отримав за це гроші, під час судового процесу відкинув звинувачення в порушенні службових обов'язків.

Про це пише Tagesspiegel, передає УНН.

Деталі

У судовому процесі за підозрою в російському шпигунстві обвинувачений співробітник Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Карстен Л. відкинув висунуті звинувачення. Його захисник Йоганнес Айзенберг заявив сьогодні від імені свого клієнта в берлінському суді про те, що "підсудний не зраджував BND".

Довідково

Федеральна прокуратура висунула колишньому співробітнику BND Карстену Л. і бізнесменові Артуру Е. обвинувачення за двома пунктами в державній зраді за обтяжуючих обставин. Вони звинувачуються в тому, що передали Росії державні секрети Німеччини й отримали натомість гроші.

Л. нібито передав Е. інформацію, яка була доступна йому як співробітнику BND. Останній, як стверджується, встановив контакт із російською внутрішньою розвідкою ФСБ. Серед іншого, Л. нібито передав інформацію, що стосується війни Росії проти України.

Згідно з обвинуваченням, фігуранти отримували "агентську винагороду" в розмірі 450 000 євро або 400 000 євро. Двоє німців перебувають під вартою.

Нагадаємо

Австрія зіткнулася з одним із найбільших шпигунських скандалів за десятиліття через арешт колишнього співробітника розвідки, який розкрив факти великої російської інфільтрації, недостатнього контролю з боку офіційної влади та дій, гідних сюжету шпигунського роману.

"Ми передамо озброєння з власних запасів": Байден закликав Конгрес схвалити допомогу Україні17.04.24, 18:11 • [views_0]

Ігор Тележніков

Війна