spiymaniy-na-khabari-zastupnik-klichka-i-dosi-pratsyuye-na-sayti-kmda

Підозрюваний у хабарництві заступник Кличка і досі “працює” на сайті КМДА

 • 15096 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, який засвітився у корупційному скандалі і був відсторонений, досі “працює” на сайті КМДА на своїй посаді, передає УНН.

За даними ЗМІ, Поворозник "засвітився" у корупційному скандалі у квітні цього року. 14 квітня працівники СБУ задокументували протиправну діяльність Поворозника, який через посередника вимагав 125 тис. доларів від представника компанії-забудовника, за вплив на прийняття рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень.

Також, за даними слідства, Поворозник разом зі спільником планували отримати майже 250 тис. доларів і з іншого об’єкта будівництва, повідомляв zaxid.net.

Кількома днями пізніше голова КМДА Віталій Кличко заявив, що не збирається покривати винних, і закликав НАБУ оперативно розслідувати справу. У своєму Facebook Кличко розповів, що Поворозник написав заяву про відсторонення від виконання обов’язків на час розслідування.

Втім, попри заяву Кличка, станом на сьогодні, 16 жовтня, на сайті КМДА вказано, що Поворозник працює на посаді першого заступника голови КМДА. І до нього навіть можна звернутися за вказаним телефоном та е-мейлом.

Зауважимо, що сам Поворозник свою причетність до корупційного скандалу спростовував і заявляв про те, що статусу підозрюваного у провадженні не має. Натомість особа, яку називають посередником у скандалі з хабарем, отримала підозру і їй було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Українські Національні Новини

Політика