spolucheni-shtati-uvazhno-vidstezhuyut-situatsiyu-iz-korom-v-ukrayini

Сполучені Штати уважно відстежують ситуацію із кором в Україні

 • 16973 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Сполучені Штати Америки попри ситуацію з захворюваністю на кір в Україні наразі не вводили додаткових перевірок для подорожуючих громадян, втім уважно відстежують ситуацію із кором в державі. Про це УНН повідомили у відповідь на інформаційний запит у посольстві США в Україні.

"Сполучені Штати уважно відстежують ситуацію із кором в Україні", - повідомили в дипустанові.

Зазначимо, 30 січня в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що Міністерство охорони здоров’я не буде оголошувати епідемію кору.

Водночас на думку досвідчених медиків, кількість хворих на кір в Україні близька до показника до вакцинальної ери, тому в країні вже давно виникла епідемія хвороби.

На питання про те, чи введуть у США через ситуацію з кором в Україні додаткові перевірки для подорожуючих з нашої держави громадян, у посольстві відповіли, що поки відповідних заходів не було запроваджено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одній з лікарень Львова через кір заборонили партнерські пологи

"На даний момент ми не вносили якихось змін до вимог до подорожуючих. Будь-яка суттєва зміна у цих вимогах у зв’язку із ситуацією з кором буде оголошена публічно", - зазначили дипломати.

За їхніми словами, уряд США допомагає Україні щодо вакцинації від захворювання.

"Уряд США працює у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я України, Міжнародною Організацією Охорони Здоров'я та ЮНІСЕФ над організацією перепідготовки медичних працівників та епідеміологів, а також над розповсюдженням правдивої інформації серед доглядальників, вчителів, медперсоналу та релігійних лідерів стосовно вакцини КПК. У 2018 році уряд США розпочав декілька довготривалих проектів з метою поліпшити попит-пропозицію вакцин та спростовувати дезінформацію, що стримує людей від отримання життєзберігаючих щеплень", - розповіли в посольстві.

Нагадаємо, від наслідків кору в Україні тільки з початку поточного року померло вже шестеро осіб.

Українські Національні Новини

Політика