spolucheni-shtaty-i-filippiny-provely-boiovi-navchannia-vony-ne-vplyvaiut-na-zoseredzhenist-ssha-na-ukraini-ta-hazi

Сполучені Штати і Філіппіни провели бойові навчання: вони не впливають на зосередженість США щодо подій в Україні та Газі

 • 27787 переглядiв

США і Філіппіни провели спільне морське і повітряне патрулювання в Південно-Китайському морі в рамках щорічних військових навчань, причому американський генерал заявив, що це не впливає на увагу Америки до конфліктів рф-Україна, ХАМАС-Ізраїль та подій на Близькому Сході.

У п'ятницю Сполучені Штати і Філіппіни провели спільне морське і повітряне патрулювання в Південно-Китайському морі. Традиційні військові навчання не вливають на зосередженість уваги США щодо війн в Україні і на Близькому Сході, повідомив американський генерал.

Про це передає УНН із посиланням на AFP.

Деталі

Бойові навчання між Сполученими Штатами та Філіппінами, у яких щороку беруть участь тисячі військовослужбовців.

Сьогоднішні патрулювання в Південно-Китайському морі, на майже всю акваторію якого претендує Китай, відбуваються в той час, коли Вашингтон прагне зміцнити свої оборонні відносини з країнами регіону перед обличчям зростаючого впливу КНР.

Разом з тим, існують побоювання, що агресія рф проти України та конфлікт із Ізраїлем та ХАМАС можуть іти у протиріччя з планами США в Азії та у Тихому океані, - зокрема відвернути військові ресурси, призначені для цього регіону.

Звичайно, це не впливає на нашу присутність

-  сказав генерал-майор Маркус Еванс, генерал-командувач 25-ї піхотної дивізії армії США, в інтерв’ю Associated Press.

Норвегія збирається передати Україні більше NASAMS09.02.24, 15:25 • [views_0]

Доповнення

Армія Філіппін зазначила, що спільне морське і повітряне патрулювання відбувалося в її виключній економічній зоні, але не надала точних географічних вказівок.

Спільне плавання і проведення операцій є демонстрацією нашого прагнення покращити оперативну сумісність

- сказав капітан Шон Льюїс, командир американського есмінця 7-ї ескадри, що входить до складу ескадри ВМС США.

Слід нагадати, шо у грудні китайські кораблі обстріляли з водометів філіппінські судна під час двох окремих місій постачання до спірних рифів, згідно з відеозаписами, оприлюдненими філіппінською береговою охороною.

Також сталося зіткнення між філіппінським кораблем і китайським судном берегової охорони. Тоді Китай і Філіппіни звинуватили один одного в інциденті.

У лютому американські та японські кораблі також провели спільні навчання у Філіппінському морі на тлі загострення напруженості у відносинах з Китаєм і Північною Кореєю.

Кім Чен Ин заявив, що має "законне право" знищити Південну Корею09.02.24, 13:08 • [views_0]