sposterigachi-enemo-ozvuchili-poperedniy-visnovok-schodo-drugogo-turu-viboriv

Спостерігачі ENEMO озвучили попередній висновок щодо другого туру виборів

 • 10190 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Другий тур президентських виборів в Україні був проведений в основному відповідно до міжнародних стандартів. Про це заявив глава місії спостерігачів Златко Вуйович під час презентації Попередньої заяви Місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) щодо проведення другого туру виборів Президента України, передає кореспондент УНН.

"ENEMO попередньо оцінює, що другий тур виборів в основному проводився відповідно до міжнародних стандартів , не зважаючи на недоліки в законодавстві та деяких цікавих процесів, як-то здача аналізів", - сказав Вуйович.

З його словами, після того, як були оголошені результати національного екзит-полу, а програвши сторона визнала поразку, спостерігачі очікують, що передача влади відбудеться мирним шляхом.

"В цілому виборчий процес пройшов добре, не зважаючи на невеликі порушення, які в цілому не вплинули на результат. Проблема щодо складу дільничних виборчих комісій була вирішена завдяки зусиллям ЦВК", - зазначив голова місії.

Як повідомляв УНН, напередодні міжнародні спостерігачі ОБСЄ оприлюднили заяву щодо другого туру виборів президента України.

Українські Національні Новини

Політика