spovischennya-pro-novi-krediti-ta-perevirka-kreditnoyi-istoriyi-u-diyi-zyavilisya-novi-poslugi

Сповіщення про нові кредити та перевірка кредитної історії: у "Дії" з’явилися нові послуги

 • 22046 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. У "Дії" запустили функції, які дозволять українцям отримувати сповіщення про нові кредити та перевіряти кредитну історію. Про це у Facebook повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише УНН.

Цитата

"Запускаємо в застосунку Дія важливу послугу для захисту українців та протидії шахрайству — push-сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії. Перевірка кредитної історії — це обов’язковий етап при оформленні кредита. Тепер якщо хтось перевірятиме вашу історію або візьме кредит, ви отримаєте пуш", - повідомив Федоров.

Деталі

За його словами, ця послуга допоможе попереджувати нові випадки шахрайства. Адже щодня до Кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. 

Якщо в Дії приходить пуш, що на вас взяли новий кредит, а ви його не відкривали, то можна буде одразу в застосунку перейти за посиланням до Бюро кредитних історій та написати скаргу. А якщо побачите сповіщення, що, наприклад, банк перевіряє вашу кредитну історію з метою відкрити кредит, ви можете зв’язатись з установою для з’ясування деталей.

"Послугу Міністерство цифрової трансформації України впроваджує разом з Українське бюро кредитних історій. Це установа, яка займається збором, зберіганням, обробкою і наданням кредитних історій. У них є вся інформація про позичальників від банків, страхових компаній, лізингових компаній, кредитних спілок та інших фінансових інститутів", - додав Федоров.

Нагадаємо

У додатку "Дія" з'явиться функція сповіщень про судові засідання, які стосуються українців.

Українські Національні Новини

Суспільство