spovnena-ukrayinskoyi-krovi-kuleba-zaklikav-yes-vvesti-embargo-na-naftu-rf-1

Сповнена української крові: Кулеба закликав ЄС ввести ембарго на нафту рф

 • 39395 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. У відповідь на заяву очільника європейської дипломатії Жозепа Борреля про відсутність достатньої підтримки країн-членів ЄС ембарго на енергоносії рф міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російська нафта вже достатньо сповнена українською кров'ю. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter Кулеби.

Цитата

"Якщо світові лідери та бізнес серйозно налаштовані покласти край військовим злочинам росії, вони мають спочатку позбавити путіна прибутку від продажу нафти. Досить відмовок і напівзаходів, поки українців бомблять, вбивають, катують і гвалтують. Російська нафта сповнена української крові. Припиніть купувати це!

ЄС потрібне реальне ембарго на російську нафту. Крім того, росія відчайдушно намагається оминути вже запроваджені обмеження. Давайте прояснимо: будь-яку суміш, яка містить російську нафту, мають розглядати як 100% російську нафту. Не дозволяйте росіянам обманювати обмеження", – написав Кулеба.

Нагадаємо

За словами очільника європейської дипломатії Жозепа Борреля, Єврокомісія, яка працює над шостим пакетом санкцій, наразі не бачить достатньої підтримки з боку країн-членів ЄС для повного ембарго на російські нафту та газ.

Українські Національні Новини

Політика