spozhivachi-yaki-sche-ne-uklali-dogovori-z-ukrinterenergo-platitimut-za-poslugi-dorozhche

Споживачі, які ще не уклали договори з "Укрінтеренерго", платитимуть за послуги дорожче

 • 15237 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Споживачі електроенергії, які не встигли укласти договори про постачання електроенергії, можуть звернутись до "Укрінтеренерго", проте ціна буде вища на 1,25%. Про це під час години запитань до уряду повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"Етап реалізації закону про ринок електричної енергії входить у дію. І за планом він повністю повинен розпочати функціонування у липні 2019 року. З 1 січня ввійшов перший етап, він передбачає розподіл постачання електроенергії і її вартості. Практики, що за електричну енергію хтось не платить, вже не буде. Більше того, на перехідний період Кабінетом міністрів створена структура, яка називається "Постачальник останньої надії", її виконує "Укрінтеренерго", - сказав Ігор Насалик.

Міністр пояснив, що усі споживачі, які не уклали договори чи не провели тендери на контракти щодо поставок електричної енергії, можуть звернутися до "Укрінтеренерго" , проте ціна буде вища на 1,25%.

"Я повністю поділяю думку щодо нічного тарифу і прийняття рішення НКРЕКП по його диференціації. Але, з іншого боку, якщо водоканали перейдуть на погодинне споживання електричної енергії, будуть використовувати відповідну систему управління енергетичним ресурсом, то змін практично ніяких не відчують", - зазначив Насалик

Як повідомляв УНН, запровадження нової моделі ринку електричної енергії з 2019 року може забезпечити додаткове щорічне зростання валового внутрішнього продукту щонайменше на 1% завдяки покращенню інвестиційних умов.

Українські Національні Новини

Економіка