spozhivannya-elektriki-maye-znizitisya-ale-avariyni-vidklyuchennya-vzhe-u-8-oblastyakh-ukrenergo

Споживання електрики має знизитися, але аварійні відключення вже у 8 областях - Укренерго

 • 576040 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Споживання електроенергії в Україні прогнозується дещо меншим, ніж учора. Дефіцит потужності в енергосистемі суттєвий. Через перевищення лімітів аварійні відключення введені у 8 областях, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго:

  • Споживання електроенергії: прогнозується дещо меншим, ніж учора. Цьому сприяє потепління. Водночас зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні.
  • Причина дефіциту: внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. В результаті останньої атаки суттєво пошкоджені декілька енергоблоків теплових електростанцій.
  • Обмеження споживання і відключення: до всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу.

"Наразі через їх перевищення вже застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях України. Також у районі бойових дій на Харківщині та Донеччині є пошкодження у мережах обленерго", - зазначають у компанії.

  • Ремонтні роботи: іде постійна робота над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Але, незважаючи на оперативні ремонти, після кожного наступного ракетного чи удару БПЛА росіянами по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше, вказали в НЕК.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах. 

Українські Національні Новини

Економіка