spozhivannya-elektriki-z-pochatkom-tizhnya-zroslo-defitsit-znachniy-ukrenergo

Споживання електрики з початком тижня зросло, дефіцит значний - Укренерго

 • 1611274 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. До обленерго доведені ліміти споживання, аварійних відключень ще не було, але вони можливі. Триває відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок атаки 26 січня. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, на 30 січня ситуація наступна:

  • Споживання електроенергії: збільшилось, що є характерним для початку робочого тижня. Дефіцит в енергосистемі значний.
  • Причина дефіциту: внаслідок 13 ракетних та 15 дронових атак завдано суттєвих пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям. Енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.
  • Обмеження споживання та відключення: До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Станом на ранок 30 січня аварійні відключення, які спричинені перевищенням лімітів, поки не застосовувалися. Але, нагадуємо, що при перевищені лімітів в регіонах можливо їх застосування.
  • Ремонтні роботи: триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Декілька енергоблоків електростанцій виведені у ремонт на вихідних.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 ударів БПЛА по енергооб’єктах. 

Українські Національні Новини

Економіка