spozhivchi-vitrati-ukrayintsiv-zrosli-na-20-statistika

Споживчі витрати українців зросли на 20% - статистика

 • 14447 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. За підсумками I кварталу 2019 року витрати українців збільшилися на 20,8%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, витрати співвітчизників на покупку товарів і послуг зросли на 20,2% - до 762,5 млрд грн, на сплату податків на доходи, майно та інші поточні трансферти - на 25,4%, до 80,9 млрд грн.

Що стосується структури витрат, то 94,9% становила покупка товарів і послуг, 10,1% - поточні податки на доходи, майно та інші поточні трансферти. Приріст заощаджень становив 6,1%.

В цілому, в січні-березні 2019 року доходи населення України становили 803,4 млрд грн, витрати - 852,4 млрд грн. Заощадження українців скоротилися на 49 млрд грн.

Нагадаємо, що половину своїх доходів українці витрачають на їжу.

При цьому, соціальні продукти в країні відчутно дорожчають вже другий рік поспіль.

Також нагадаємо, що уряд України скасував державне регулювання цін.

На думку експертів, це негативно позначилося як на вартості продуктів першої необхідності, так і на купівельній спроможності населення.

"Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо, що необхідні для повноцінного життя продукти харчування людям стають все менш доступними", - зазначив з цього приводу депутат Сергій Тригубенко, додавши, що готовий підтримати своїх колег по парламенту, які закликають уряд відновити державне регулювання цін на соціальні продукти.

Українські Національні Новини

Економіка