sprava-alperina-sud-znovu-prodovzhiv-strok-diyi-obovyazkiv-odnomu-z-pidozryuvanikh

Справа Альперіна: суд знову продовжив строк дії обов’язків одному з підозрюваних

 • 11393 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов’язків, покладених на партнера одеського бізнесмена Вадима Альперіна у справі щодо розмитнення імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

"У вівторок, 19 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на партнера одеського бізнесмена, якого підозрюють в організації корупційних схем на митниці", - йдеться у повідомленні.

Згідно рішення, до 19 березня 2021 року підозрюваний зобов’язаний: не залишати територію України без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива (слідчого), прокурора про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, експертами та іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру поза межами процесуальних дій; здати на зберігання до органу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України.

Підприємця підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. За версією слідства, підозрюваний причетний до незаконної корупційної схеми на митниці, що завдала державі збитків у розмірі 77,7 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року правоохоронні органи затримали 11 осіб, серед яких — чиновники ДФС і митниці, у справі щодо незаконної схеми з розмитнення імпортованих товарів.

Як раніше повідомляв УНН, завершено досудове розслідування щодо 6 осіб, які підозрюються у корупційних діяннях щодо розмитнення товарів, імпортованих в Україну, які завдали державі збитків на суму 63,8 млн гривень. Наразі матеріали розслідування відкрили стороні захисту організатору корупційної схеми – Вадиму Альперіну та ще 5 особам.

Раніше УНН писав, що Антикорупційний суд поклав обов’язки на Альперіна.

Так, 23 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив строк дії обов’язків, покладених на партнера одеського бізнесмена. Строк дії ухвали – до 23 січня 2021 року включно.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП