sprava-brakovanikh-bronezhiletiv-sud-obrav-zapobizhniy-zakhid-odnomu-z-visokoposadovtsiv-minoboroni

Справа бракованих бронежилетів: суд обрав запобіжний захід одному з високопосадовців Міноборони

 • 10391 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у справі закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів для Збройних Сил України. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у Telegram, передає УНН.

"Тримання під вартою або застава у 76 млн грн – такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України. Таке рішення щойно виніс Печерський районний суд міста Києва", - написав Труба.

За його словами, залишилося обрати запобіжні заходи ще для чотирьох підозрюваних.

"Поки що лише для чотирьох – їх буде більше", - додав Труба.

Також Труба нагадав, що слідство вважає, що ці люди, умисно, за попередньою змовою, закупили для військових тисячі бракованих бронежилетів. Те, що вони прострілюються, доведено експертизами. Вартість укладеного договору – 176 млн грн.

"І ще, я розумію, що оприлюднення переписок – один із останніх трендів. Але публікувати фото, на яких нічого не видно, та робити розшифровку переписки, якої насправді не було – чергова підміна інформаційної реальності. Ті, хто обговорює і поширює скандальну "переписку" ДБРівця, хоча б відкрийте ці фото та подивіться, що на них нічого немає", - написав Труба.

Нагадаємо, Генпрокуратурою повідомлено про підозру п’ятьом посадовцям Міністерства оборони України, яким інкримінують бездіяльність, що призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП