sprava-chornikh-rieltoriv-do-sudu-skerovano-obvinuvalniy-akt-schodo-ekssuddi

Справа "чорних ріелторів": до суду скеровано обвинувальний акт щодо екссудді

 • 12500 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього судді Солом‘янського районного суду міста Києва, який є учасником злочинної групи - "чорних ріелторів", які протиправно торгували чужими квартирами, повідомляє УНН із посилання на пресслужбу Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього судді Солом‘янського районного суду міста Києва, який підозрюється у вчиненні шахрайських дій з метою заволодіння грошовими коштами особи в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

"За результатами досудового розслідування прокурором у кримінальному провадженні скеровано обвинувальний акт до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за версією слідства, колишній суддя у січні 2017 року, ймовірно, зловживаючи довірою особи, отримав від неї грошові кошти в сумі 22 тис доларів США за начебто вирішення ним через одного із заступників Міністра юстиції України питання щодо виключення з державних реєстрів інформації про існуючі обтяження з об‘єкта нерухомості розташованого у Києві.

"Вказану особу було затримано співробітниками Національного антикорупційного бюро України під час отримання грошових коштів", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що у липні слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо спроб заволодіти майном померлих на загальну суму понад 5,6 млн грн (4-ма квартирами та коштами, розміщеними на депозитних рахунках).

На цей час слідчі ДБР виявили нові факти заволодіння вищезгаданими особами квартирами померлих. Правочини вчинялись шляхом підробки та подальшого використання завідомо підроблених офіційних документів, у тому числі заповітів, рішень судів.

В результаті таких дій зловмисники незаконно заволоділи майном ще 12 померлих осіб. На цей час слідству відомо про 15 об’єктів нерухомості (квартири, будинки, гаражі), що розташовані на території міста Києва та Київської області. Вартість вказаних нововиялених об’єктів становить понад 10 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП