sprava-eksberkutivtsiv-sud-vidmoviv-zakhistu-poterpilikh-u-vidvodi-novikh-prokuroriv

Справа ексберкутівців: суд відмовив захисту потерпілих у відводі нових прокурорів

 • 13137 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Київський апеляційний суд відхилив заяву захисту потерпілих у справі ексберкутівців про відвід нових прокурорів, передає кореспондент УНН.

"Заява про відвід задоволенню не підлягає… Повноваження прокурорів (Сергія - ред.) Куцого, (Олександра - ред.) Шевеленка, (Дениса - ред.) Суботіна у даному кримінальному провадженні підтверджується постановою Генерального прокурора Руслана Рябошапки від 28 грудня 2019 року", - постановила суддя.

Нагадаємо, у справі ексберкутівців остаточно змінили групу прокурорів.

Як раніше повідомлялося, Рябошапка замінив групу прокурорів у справі ексберкутівців.

Нагадаємо, адвокат сімей "Небесної сотні" не виключає зміну запобіжного заходу ексберкутівцям для обміну.

Як повідомлялося, 19 грудня Святошинський районний суд Києва звільнив з-під варти одного з колишніх беркутівців, обвинувачених у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року, Олександра Марінченка.

Також, суд продовжив тримання під вартою для колишніх “беркутівців” — Сергія Зінченка, Павла Аброськіна та Олега Янішевського до 16 лютого 2020 року.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва пом’якшив запобіжний захід Сергію Тамтурі.

П’ятьох колишніх “беркутівців” — Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру, Олександра Марінченка та Олега Янішевського — обвинувачують у вбивствах та інших злочинах, що 20 лютого 2014 року призвели до загибелі 49 людей на вулиці Інститутській у центрі Києва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП