sprava-khizb-ut-takhrir-sud-u-rosiyi-vidmoviv-odnomu-z-figurantiv-v-oznayomlenni-z-materialami

Справа “Хізб-ут-Тахрір”: суд у Росії відмовив одному з фігурантів в ознайомленні з матеріалами

 • 12876 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Південний окружний військовий суд міста Ростова-на-Дону відхилив клопотання одного з фігурантів справи “Хізб-ут-Тахрір” Яшара Муєдінова про ознайомлення з матеріалами кримінальної справи в повному обсязі. Про це у своєму Telegram-каналі повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Цитата

“Судом було відхилено клопотання Яшара Муєдінова про ознайомлення з матеріалами кримінальної справи в повному обсязі. Він зміг ознайомитися менш ніж з третиною відповідних матеріалів”, - зазначила Денісова.

Деталі

Омбудсмен зазначила, що 29 червня у Південному окружному військовому суді м.Ростова-на-Дону відбулось чергове засідання у справі “другої Сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір” у підгрупі Енвера Аметова, Османа Аріфмеметова, Яшара Муєдінова, Руслана Сулейманова і Рустема Шейхалієва.

Денісова наголосила, що засідання було проведено за відсутності захисників, які через хворобу не змогли взяти в ньому участь.

Вона також наголосила, що так званого “засекреченого свідка” судом було допитано через відеоконференцзв’язок з Кримського гарнізонного військового суду.

Під час допиту головуючий суддя, всупереч вимогам процесуального законодавства РФ, коригував запитання, які ставилися прокуратурою “свідкові”, додала Денісова.

Нагадаємо

У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону 10 червня на засіданні по алуштинській “справі Хізб ут-Тахрір” в ході дебатів сторін російський прокурор попросив для підсудних кримських татар від 14 до 19 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

4 червня Південний військовий окружний суд в Ростові-на-Дону продовжив на три місяці арешт фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб-ут Тахрір".

Додамо

Кримчан затримали російські силовики після обшуків 10 червня 2019 року. ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходять в рамках кримінальної справи про “організацію або участь в діяльності терористичної організації” і стосуються релігійної організації “Хізб ут-Тахрір”, що заборонена в Росії і на анексованій нею території Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП