sprava-kiotskikh-groshey-vaks-dozvoliv-provesti-zaochne-slidstvo-schodo-odnogo-z-pidozryuvanikh

Справа "Кіотських грошей": ВАКС дозволив провести заочне слідство щодо одного з підозрюваних

 • 15573 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на здійснення заочного досудового розслідування стосовно колишнього співробітника ВП "Южно-Українська АЕС", який є обвинуваченим в пособництві у замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"На засіданні колегія суддів ВАКС розглянула та задовольнила клопотання прокурора САП щодо проведення спеціального судового розгляду (in absentia) стосовно колишнього співробітника ВП "Южно-Українська АЕС", який на даний момент перебуває у міжнародному розшуку", - йдеться в повідомленні.

Так, 5 червня 2020 року у Вищому антикорупційному суді розпочато підготовчий розгляд у справі про обвинувачення 5 осіб у замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів.

"Також суд за клопотанням прокурора об’єднав вказане провадження з іншим – про обвинувачення 3 осіб у замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, продовження підготовчого розгляду заплановано на 11:30 3 серпня 2020 року.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року САП завершила досудове розслідування у справі "кіотських" коштів.

Українські Національні Новини

Політика