sprava-kobolyeva-vneseno-chastinu-zastavi-prokuror-klopoche-pro-bilsh-suvoriy-zapobizhniy-zakhid

Справа Коболєва: внесено частину застави, прокурор клопоче про більш суворий запобіжний захід

 • 768831 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У САП повідомили, що із запізненням за колишнього голову правління Нафтогазу Андрія Коболєва було внесено частину застави - 96,6 млн грн. У зв'язку з цим прокурор клопоче про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, а саме тримання під вартою з альтернативою внесення 365 млн грн застави, передає УНН.

Деталі

Як повідомили у САП, станом на 7 березня 2023 року до прокурорів надійшла інформація про внесення 96 635 681 грн застави за колишнього Голову правління НАК "Нафтогаз України". Проте, зауважимо, що відповідно до рішення суду застава має бути сплачена у повному розмірі на рахунки Державної казначейської служби України не пізніше 5 днів з моменту проголошення рішення, тобто – до 06.03.2023. Інше, зокрема, часткове внесення коштів, не є виконанням обов’язків, покладених судом на підозрюваного.

"Зважаючи на те, що рішення суду не виконано, прокурор САП звернувся до суду з клопотанням НАБУ про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, а саме тримання під вартою з альтернативою внесення 365 млн грн застави (еквівалент 10 млн доларів США, що складає лише перший транш премії, яку за версією слідства незаконно отримав підозрюваний)", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, у САП наголосили, що у жодному з кримінальних проваджень за клопотанням НАБУ/САП жодні рахунки (ні в українських, ні в іноземних банківських установах) підозрюваного не арештовані.

Раніше

У САП повідомили, що колишній голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв не вніс зазначену судом заставу у 229, 248 млн гривень у справі щодо зловживання службовим становищем.

Доповнення

У лютому 2022 року ДБР провело обшук вдома у колишнього голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

У ДБР, коментуючи обшуки у Коболєва, повідомили, що слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

19 січня Андрію Коболєву повідомили про підозру у зловживанні своїм службовим становищем, забезпечивши собі виплату премій вище за максимально допустиму на понад 229 млн грн.

Вищий антикорупційний суд оголосив перерву до 23 січня в розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу у цій справі ексголові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП