sprava-manaforta-zyavilis-novi-podrobitsi-obvinuvachennya

Справа Манафорта: з’явились нові подробиці обвинувачення

 • 11283 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання Росії в американські президентські вибори, вперше назвав серед обвинувачених Костянтина Килимника, одного з помічників Манафорта. Раніше в документах він був "персоною А" або описувався як людина, яка мала зв’язки з російською розвідкою.
Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Назва реальних імен може докорінно змінити хід справи", - прокоментував це повідомлення американський юрист Ренато Маріотті.

Як повідомляв УНН, 4 червня Спеціальний прокурор США у "російській справі" Роберт Мюллер звинуватив колишнього голову президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта в спробі тиску на свідків з компанії, яка допомагала просувати інтереси екс-президента України Віктора Януковича.

30 жовтня 2017 року міністерство юстиції США оприлюднило висунені політтехнологу Полу Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу обвинувачення загалом у 12 випадках правопорушень. В обвинувальному акті йшлося, що Манафорт і Гейтс у період принаймні з 2006 до 2015 року заробили в результаті їхньої роботи в Україні десятки мільйонів доларів і з метою приховати ці суми протягом 2006-2016 років відмивали ці кошти через численні компанії, партнерства і банки у США й інших країнах. Обидва це заперечують. Їх відправили під домашній арешт.

Нині у США під керівництвом Мюллера триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп нещодавно висловив невдоволення, що розслідування у "справі про змову з РФ" триває.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП