sprava-markiv-pid-sudom-aktsiya-pidtrimki-na-zasidanni-pochav-vistup-genprokuror

Справа Марківа: під судом акція підтримки, на засіданні почав виступ генпрокурор

 • 10197 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. В італійському місті Мілан розпочалося чергове засідання апеляційного суду щодо справи нацгвардійця Віталія Марківа. Під приміщенням суду влаштували акцію на підтримку українця. На засіданні суд розглянув питання перекладу слів Марківа і вирішив не брати до уваги лише уточнення курсивом, але прийняв переклад. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Facebook, передає УНН.

"Розпочалося засідання. Суд оголосив про отримані листи від родичів та близьких Андрія Міронова та свою відповідь, що цей суд не розглядає його смерть, а з питань по розслідуванню родичі можуть звернутися до прокуратури Павії, яка ним займалася. Прокурор виступила з вимогою виключити цитати перекладу (ті, що вона раніше просила перекласти) через те, що нібито в дужках є інтерпретація самого перекладача. Насправді, як зазначила адвокат Віталія Марківа, Донателла Рапетті, перекладач лише намагався уточнити літературний зміст деяких слів сленгу. Суд вирішив не брати до уваги лише уточнення курсивом, але прийняв переклад", - повідомив Городецький.

Він додав також, що сталася невелика перепалка по питанню використання масок в залі суду.

"Розпочав промову генеральний прокурор", - зазначив Городецький.

Тим часом на засідання знову приїхали Уповноважений ВРУ з прав дюдини Людмила Денисова та мати Віталія Марківа, пані Оксана Максимчук.

"Незважаючи на дощ, українська громада і сьогодні організувала акцію на підтримку Віталія Марківа під судом", - вказав він.

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбуває покарання у тюрмі біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі. Він перебуває під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017-го.

На засіданні 1 жовтня суд вирішив перенести засідання на 15 і 23 жовтня, щоб перекласти всю розмову Марківа в камері заново.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП