sprava-markiva-ukrayina-naynyala-odnu-z-naypotuzhnishikh-yuridichnikh-kompaniy-italiyi

Справа Марківа: Україна найняла одну з найпотужніших юридичних компаній Італії

 • 28057 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Для захисту нацгвардійця Віталія Марківа в апеляціонному суді українська сторона найняла одну з найпотужніших італійських юридичних фірм, також планується звернення до Європейського суду. Про це в коментарі УНН заявив координатор батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Андрій Антонищак.

"Готується апеляція Делла Валле (Адвокат Марківа, Рафаелле Делла Валле – ред.), готується апеляція. Найнята зовсім інша вже юридична компанія в Італії, одна з найпотужніших, українською стороною, і буде готуватись апеляція", - сказав Антонищак.

Водночас він уточнив, що не знає напевне, скільки буде апеляцій, тому що ще не бачив мотиваційної частини вироку нацгвардійцю.

Він зауважив, що Президент України Володимир Зеленський вперше порушив на високому рівні питання щодо вироку нацгвардійцю Марківу, коли був у Нью-Йорку і зустрічався з прем’єр-міністром Італії.

"Ви питаєте, які шанси визволення Марківа? Я вважаю 100%. Ми не полишимо однозначно свого побратима в біді, я говорю про ветеранів, діючих бійців батальону Кульчицького. Однозначно, досить потужно цим питанням зараз займається Арсен Аваков, і включено нове керівництво Міністерства закордонних справ. Ми однозначно будем звертатись до Європейського суду, будем подавати апеляцію. Маю надію, що апеляційний суд - вже не суд міста Павії – а суддя чи судді, які будуть розглядати апеляцію, побачать реальну картину того, що відбулось. Це вже справа честі МВС, Нацгвардії і держави України захистити свого громадянина, свого патріота. Надіємось, що скоро сержант Марків буде з нами", - наголосив координатор батальйону Кульчицького.

Нагадаємо, два роки 29-річний нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в'язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, коли він з дружиною приїхав у відпустку до своєї матері - вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі і його російського перекладача Андрія Миронова, загиблих 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Вчора суд присяжних в італійському місті Павія опублікував мотиваційну частину вироку нацгвардійця Віталія Марківа, який був засуджений до 24 років ув'язнення. МВС допоможе оскаржити рішення у справі Марківа в апеляції.

Додамо, марш захисника України Марківа збирають під МЗС 14 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика