sprava-markiva-ukrayina-zvernulas-do-italiyi-schodo-apelyatsiyi

Справа Марківа: Україна звернулась до Італії щодо апеляції

 • 8856 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Андреа Роккелі, зокрема у рамках наступного апеляційного провадження у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа. На цьому наголосив т.в.о. Міністра Єгор Божок під час зустрічі з послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа, передає УНН із посиланням на прес-службу МЗС.

"МЗС повністю підтримує позицію МВС України щодо несправедливого рішення італійського суду стосовно нацгвардійця Віталія Марківа", - наголосив Божок.

Він також зазначив, що ситуація стосовно вироку регіонального італійського суду м. Павія у справі нацгвардійця Віталія Марківа, несправедливо обвинуваченого у загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року на лінії вогню на Донбасі, поблизу м. Слов’янськ, набула значного негативного резонансу в українському суспільстві і знаходиться на особистому контролі Президента України.

Як повідомили у МЗС, т.в.о. міністра зауважив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Андреа Роккелі, зокрема у рамках наступного апеляційного провадження. Вкотре підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності обвинувачень, висунутих проти Віталія Марківа.

Посол Італії Давіде Ла Чечіліа, зі свого боку, зазначив, що до офіційної публікації вже ухваленого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною, та наголосив, що невідкладно поінформує Уряд Італії щодо позиції української сторони, повідомили у МЗС.

Як повідомляв УНН, 12 липня італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув’язнення.

Президент України Володимир Зеленський пізніше доручив Міністерству закордонних справ і Генеральній прокуратурі України терміново зайнятися питанням повернення на батьківщину нацгвардійця.

Українські Національні Новини

Політика