sprava-mh17-slidchi-kupuvali-suputnikovi-zobrazhennya-u-privatnikh-kompaniy

Справа MH17: слідчі купували супутникові зображення у приватних компаній

 • 14037 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Міжнародні слідчі зверталися до приватних компаній для отримання супутникових зображень в рамках розслідування аварії Boeing на Донбасі. Також запити направлялися Росії, США і КНР. Про це повідомив голландський прокурор Тейс Бергер під час слухання справи, передає кореспондент УНН.

Так, через сервіс Geoserver був отриманий ряд зображень, в тому числі міста Макіївка, датовані 17 липня 2014 року.

"Джерела прийшли до висновку, що на цих супутникових зображеннях може бути видно комплекс "Бук" на шляху до населеного пункту Первомайське... Ці зображення були придбані слідчими", - повідомив прокурор.

Також були отримані зображення від 18-19 липня з можливого місця запуску ракети, яка збила літак, проте вони не можуть бути використані судом через низьку чіткість зображень через захмареність.

Крім того, слідчі направили запити РФ, США і КНР на отримання супутникових зображень.

Однак замість фото американська влада направила заяву, в якій говориться, що у момент аварії MH17 розвідувальна служба США зафіксувала запуск ракети з місця приблизно в 6 км від міста Сніжне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд по МН17: США можуть мати супутникові знімки пуску ракети по літаку.

"SA-11 за класифікацією НАТО - це ракета, яка використовується ЗРК "Бук", - додав прокурор.

Від РФ слідчі отримали цифрові копії населеного пункту Зарощенське, в той час як китайський супутник не працював у момент аварії.

"Прокуратура зробила все для отримання всіх, що мають відношення до справи супутникових зображень", - повідомив Бергер.

Раніше в УНН повідомлялося, що в тілах екіпажу виявили уламки ракети "Бука".

Нагадаємо, що сьогодні об 11:00 за київським часом суд у Нідерландах продовжив засідання, що відновилося вчора, у справі про збиття малайзійського Boeing над Донбасом 17 липня 2014 року. Слухання почалося зі слова нідерландського прокурора Тейса Бергера.

Відзначимо, що вчора в ході засідання переважно виступала сторона звинувачення, яка розповіла про складнощі у зборі доказів, і в черговий раз підкреслила про докази того, що "Бук" був на підконтрольній бойовикам території.

Українські Національні Новини

Політика