sprava-mn17-opublikovano-rozmovu-z-obvinuvachenim-girkinim

Справа МН17: опубліковано розмову з обвинуваченим Гіркіним

 • 15265 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Обвинувачений у справі MH17 "ексміністр оборони ДНР", громадянин РФ Ігор Гіркін (Стрєлков), в коментарі журналісту ВВС Стіву Розенбергу заявив, що не визнає юрисдикцію суду Нідерландів в справі про катастрофу пасажирського літака. Відео розмови з Гіркіним журналіст опублікував у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Я не визнаю компетенцію нідерландського суду з цього питання", - сказав Гіркін, відповідаючи на питання про причини неявки до суду.

Він підкреслив, що і не збирався брати участь у судовому процесі, і додав, що його "звинувачують не тільки в цьому, і не тільки нідерландський суд".

"Я людина військова і не збираюся визнавати за цивільним судом іноземної країни компетенцію в засудженні людини, яка брала участь не в їхній "громадянській" війні тільки на підставі того, що там загинули їхні громадяни. Нехай пред'являють претензії Україні", - заявив Гіркін.

На питання, хто збив MH17, ексбойовик зазначив, що "ополчення Боїнг не збивало".

Гіркін кинув слухавку після припущення журналіста, що, якщо це зробили не бойовики, тоді це могли бути російські військові.

Нагадаємо, що 10 березня у Нідерландах стартував другий день судового засідання у справі MH17.

Також нагадаємо, що перше слухання у справі про катастрофу пасажирського літака MH17 почалося у Нідерландах в понеділок, 9 березня.

Як заявила під час слухання представник прокуратури Нідерландів Дігна ван Бутзелар, максимальне покарання для обвинувачених у справі МH17 - довічне позбавлення волі.

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - ​​Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - громадяни Нідерландів.

My telephone conversation with MH17 suspect Igor Girkin:
"Who shot down the plane?"
"It wasn't the rebels."
"So was it Russian soldiers?"
"Goodbye." He hangs up. pic.twitter.com/qFaaPFgYs1

— Steve Rosenberg (@BBCSteveR) March 10, 2020

Українські Національні Новини

Кримінал та НП