sprava-omelyana-sap-vidkrila-spravu-schodo-sitnika

Справа Омеляна: САП відкрила провадження щодо Ситника

 • 12643 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо можливого розголошення даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником після заяви міністра інфраструктури Володимира Омеляна про попередження його щодо запланованого обшуку. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу САП.

"САП зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування директором НАБУ. Йдеться про вчорашню заяву підозрюваного Омеляна В.В. щодо завчасного повідомлення йому зазначеною посадовою особою про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання", - повідомили у САП.

У відомстві наголосили, що "попередньо, зазначена заява не вбачається голослівною, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних з’єднань між Омеляном В.В. та абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку, зокрема о 8:00, 11:32, 19:09, 23:42 02.11.2017 року".

З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть спрямовані Генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства, зауважили у САП.

"Одночасно звертаємо увагу, що Ситником А.С. послідовно, постійно і систематично здійснюється неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що істотно шкодить інтересам кримінального провадження", - вказали у прокуратурі.

Напередодні перед допитом у НАБУ Омелян заявив, що Ситник особисто попереджав його про обшуки.

Ситник, коментуючи слова міністра, заявив, що запитання про обшуки з боку Омеляна було, але він відповів "Ну як можна це виключати?".

Українські Національні Новини

Політика