sprava-otrimannya-khabarya-nardepom-yurchenkom-materiali-vidkrito

НАБУ відкрило матеріали у справі отримання хабаря екс-"слугою народу" Юрченком

 • 15714 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 3 березня повідомили народному депутату Олександру Юрченку, якого виключили з фракції "Слуги народу", та його посереднику про відкриття матеріалів в справі про отримання хабаря. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані пресслужб НАБУ і САП.

Цитата:

"За дорученням прокурорів САП детективами НАБУ у справі щодо отримання народним депутатом України - членом комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг через свого помічника неправомірної вигоди повідомлено підозрюваних та їхніх захисників про те, що зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту", - йдеться у повідомленні САП.

Деталі

За даними НАБУ, 3 березня 2021 року народному депутату та його посереднику повідомили про відкриття матеріалів у справі для ознайомлення.

Як вказали у САП, у межах досудового розслідування встановлено, що "народний обранець у завуальованій формі попросив надати йому через посередника – його помічника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. дол. США за внесення пропозицій до законопроєкту та у подальшому 200 тис. дол. США для підкупу народних депутатів-членів Комітету за голосування за подані ним пропозиції".

Що було раніше

У середині серпня 2020 року правоохоронці, як вказано, зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

15 вересня 2020 року повідомлено про підозру помічнику народного депутата за ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України.

17 вересня 2020 року прокурором САП за дорученням Генерального прокурора повідомлено про підозру народному депутату України - члену комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Дії народного обранця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП