sprava-rozkradannya-torgovelnogo-flotu-pro-pidozru-povidomili-dvom-lyudyam

Справа розкрадання торговельного флоту: про підозру повідомили двом людям

 • 9605 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Екс-директору компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президенту ПрАТ СК "Сі Трайдент" повідомлено про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах у справі про розкрадання морського торговельного флоту України. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАБУ.

"31 січня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру двом особам у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Розтрата майна в особливо великих розмірах"). Йдеться про екс-директора компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президента ПрАТ СК "Сі Трайдент" (100% обох компаній належать державі)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, останнього затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як встановило слідство, екс-президент ПрАТ СК "Сі Трайдент" спільно з колишнім директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Міністерства інфраструктури України, із порушенням законодавства, використовуючи довіреність Мінінфраструктури України, здійснили відчуження за заниженими цінами морських торговельних суден "African Lark", "Etna", "Elbrus" та "Everest", переданих Міністерством транспорту України як внеску до статутного фонду АСХК "Сі Трайдент".

Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи, вказали у НАБУ.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року після передачі відповідних матеріалів із Генеральної прокуратури України за підслідністю.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру восьми чиновникам "АМПУ" у заволодінні 247 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП