sprava-stolichnogo-skveru-nebesnoyi-sotni-nova-malenka-peremoga

Справа столичного скверу Небесної сотні: нова маленька перемога

 • 13876 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Господарський суд м. Києва залишив без розгляду заяву компанії "GPP Developers Ltd" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення цього ж суду за позовом прокуратури міста Києва, яким державі повернуто земельну ділянку під сквером Небесної сотні на вулиці Михайлівській, 24-26, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби прокуратури Києва.

У пресслужбі відзначили, що прокуратура звертала увагу суду, що зазначені у заяві компанії обставини не можуть вважатися нововиявленими, не впливають на вирішення судом даної справи по суті та не спростовують обставини, які були покладені в основу попередніх судових рішень у цій справі.

"Крім того, доводи заявника зводяться лише до переоцінки обставин справи, що не є підставою для перегляду рішення суду, а сама заява не відповідає вимогам встановленим законом, оскільки подана з пропуском встановленого законом місячного строку та без належного підтвердження сплати судового збору", - йдеться у повідомленні.

Відтак ухвалою Господарського суду м. Києва від 07.11.2019 заяву компанії про перегляд рішення суду залишено без розгляду, повідомили у прокуратурі.

Раніше у прокуратурі Києва прокоментували можливу загрозу скверу Небесної сотні.

Нагадаємо, у травні минулого року Верховний Суд не допустив до розгляду заяву товариства, яке наполягало на перегляді судових рішень, постановлених за позовом прокуратури міста Києва, про повернення у державну власність земельних ділянок на вул. Михайлівській та Михайлівській площі у Шевченківському районі м. Києва, де громадою міста планувалось створення скверу Небесної сотні.

Українські Національні Новини

Суспільство