sprava-zbitogo-il-76-verkhovniy-sud-vipravdav-generala-nazarova

Справа збитого Іл-76: Верховний Суд виправдав генерала Назарова

 • 22549 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Касаційний кримінальний суд Верховного Суду виправдав колишнього начальника штабу – першого заступника керівника АТО генерал-майора Віктора Назарова у справі збитого українського літака Іл-76 у небі над Луганськом. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію суду.

Цитата:

"21 травня 2021 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду за результатами розгляду справи щодо Назарова Віктора Миколайовича за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України, скасував постановлені судові рішення і закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діянні Назарова В. М. складу кримінального правопорушення", - сказано у повідомленні.

Деталі

Там пояснили, що рішення суду касаційної інстанції мотивовано тим, що "на підставі встановлених судами фактичних обставин справи, їхній висновок про те, що Назаров мав можливість запобігти терористичному акту, у результаті якого був збитий літак ІЛ-76-МД та загинуло 49 військовослужбовців Збройних сил України, є неправильним".

З повним текстом постанови ККС ВС у справі № 185/12161/15-к (провадження № 51-6169км20) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Що було раніше

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у службовій недбалості за ч. 3 ст. 425 ККУ у справі про збиття Іл-76 і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Дніпровський апеляційний суд залишив у силі обвинувальний вирок генерал-майору Віктору Назарову, яким його було засуджено до 7 років ув'язнення через катастрофу Іл-76.

Українські Національні Новини

Суспільство