spravi-maydanu-dvokh-eksslidchikh-stolichnoyi-militsiyi-suditimut-za-peresliduvannya-protestuvalnikiv

Справи Майдану: двох ексслідчих столичної міліції судитимуть за переслідування протестувальників

 • 13182 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт стосовно діючого адвоката – колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України у Києві, якого обвинувачують у переслідуванні протестувальників. Також завершено розслідування стосовно ще одного ексслідчого райуправління ГУ МВС України у Києві. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ОГПУ.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчі Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт стосовно діючого адвоката – колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України у місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що слідством встановлено, що 21 січня 2014 року колишній правоохоронець з метою перешкоджання акціям протесту, незаконно затримав їх учасника за нібито масові заворушення, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення. Слідчий склав і підписав затриманому активісту повідомлення про підозру, а згодом подав до районного суду міста Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом було протиправно задоволено", - зазначається у повідомленні.

Також стосовно ще щодо одного ексслідчого райуправління ГУ МВС України у Києві досудове розслідування завершено.

Так, за даними слідства, 18 лютого 2014 року слідчий, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, іншими слідчими та процесуальними керівниками, також безпідставно і незаконно затримав учасника акції протесту. У подальшому затриманому було повідомлено про підозру у масових заворушеннях та незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Повідомляється, що експравоохоронці обвинувачуються:

▪️ у незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів;
▪️ зловживанні службовим становищем;
▪️ службовому підробленні;
▪️ завідомо незаконному затриманні, а також притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках ("справи Майдану"), від початку поточного року було повідомлено про підозру 34 особам та скеровано до суду 13 обвинувальних актів стосовно 17 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні оновили зони карантину: хто у "червоній"

     • 85933 переглядiв

    Зеленський назвав формат карантину в Україні ліберальним

     • 15686 переглядiв

    Справа "плівок ОАСК": Верховний Суд зробив заяву

     • 12243 переглядiв