spravi-maydanu-sud-obrav-zapobizhni-zakhodi-dlya-dvokh-ekskerivnikiv-pravookhoronnikh-organiv

Справи Майдану: суд обрав запобіжні заходи для двох екскерівників правоохоронних органів

 • 10778 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Печерський районний суд обрав запобіжні заходи для колишніх високопосадовців-втікачів – двох екскерівників правоохоронних органів, яких підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"За клопотанням Офісу Генерального прокурора, Печерський районний суд 4 березня 2020 року обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для колишніх високопосадовців – двох керівників правоохоронних органів. Їх підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що колишні посадовці переховуються від слідства та суду за межами України, ймовірно, на території РФ, у зв’язку з чим оголошені у розшук.

"Такі рішення суду дозволять прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваних та дадуть можливість застосувати процедури спеціального досудового рослідування і заочного засудження", - зазначається у повідомленні.

Як нагадує ОГП, у кримінальному провадженні від 23 червня 2017 року розслідуються обставини організації Януковичем перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

Зокрема, перевищення влади колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, в тому числі за фактами умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва та терористичного акту, вчинених з 18 по 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк, який втік на територію Російської Федерації у 2014 році, заявляє, що і досі є не звільненим з органів внутрішніх справ України. Про це він заявив сьогодні в ході допиту в режимі відеоконференції з окупованого Сімферополя в Оболонському районному суді у справі про державну зраду експрезидента Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП