spravi-sche-24-suddiv-krimu-napravili-do-sudu

Справи ще 24 суддів Криму направили до суду

 • 10039 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Ще 24 обвинувальні акти щодо суддів-зрадників з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя передано до суду. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальних провадженнях за підозрою суддів АР Крим та м. Севастополя у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України.

У ході досудового розслідування отримано фактичні дані про перебування вказаних осіб на тимчасово окупованій території України, в зв’язку з чим розпочато процедуру здійснення спеціального досудового розслідування.

Наразі до слідчого судді вже подано та отримано дозволи на проведення спеціального досудового розслідування щодо 322 суддів.

За результатами досудового розслідування у січні цього року до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності скеровано 24 обвинувальні акти щодо 24 суддів АР Крим (загалом вже передано обвинувальні акти стосовно 39 суддів).

Довідково: санкція ч.1 ст.111 КК України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, наприкінці січня цього року до суду спрямували 15 актів щодо суддів Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Справи ще 24 суддів Криму направили до суду

     • 10039 переглядiв

    Білорусь нарощує виробництво коньяку

     • 6913 переглядiв