spravu-chinovnitsi-op-perekvalifikuvali-u-zelenskogo-vidpovili

Справу чиновниці ОП перекваліфікували: у Зеленського відповіли

 • 18597 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Справу про ймовірне вимагання хабаря чиновницею Офісу Президента Світланою Кондзелею перекваліфікували на шахрайство. В ОП ще раз нагадали, що "не толерують корупцію та хабарництво в будь-яких проявах" і закликали "НАБУ, САП та ВАКС продемонструвати свою ефективність", йдеться у повідомленні Офісу Президента на офіційній сторінці у Facebook, передає УНН.

"Офіс Президента України не толерує корупцію та хабарництво в будь-яких проявах. Винятків у цьому немає й для працівників Офісу. Навпаки – до держслужбовців, які забезпечують діяльність Глави держави, діють найсуворіші вимоги прозорості та добросовісності. Тому що Президент – це гарант дотримання Конституції, законів, прав і свобод у державі", - йдеться у повідомленні.

В Офісі наголосили, що нетерпимість до недоброчесності було вкотре продемонстровано під час гучного затримання директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу Президента Світлани Кондзелі за підозрою в шахрайстві торік восени. Ми переконані, що жоден факт хабарництва та шахрайства не має залишитися без уваги антикорупційних і правоохоронних органів.

"Президент України Володимир Зеленський зробив усе, щоб антикорупційна система в нашій країні нарешті запрацювала. Тепер НАБУ, САП та ВАКС мають продемонструвати свою ефективність, зокрема у справі згаданого працівника Офісу Президента", - йдеться у повідомленні.

Пам'ятаючи, що розслідування фактів корупції у вищих органах державної влади завжди викликає суспільний резонанс та інтерес міжнародних партнерів України, хочемо окремо нагадати, що Світлана Кондзеля не призначалася в Офіс чинною владою. Однак її приклад має стати відповіддю для тих, хто ще сумнівається, чи варто в нашій країні дотримуватися закону, резюмували в Офісі Зеленського.

Відзначимо, що сьогодні з'явилась інформація, що справу про ймовірне вимагання хабаря чиновницею Офісу президента Світланою Кондзелею перекваліфікували на "шахрайство".

Нагадаємо, що керівниця одного з Головних департаментів Офісу Президента, ексзаступниця міністра культури та їх співвиконавець вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК “Нафтогаз України”. Їх було затримано 12 листопада 2019 року одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів.

Також повідомлялося, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту начальниці департаменту доступу до публічної інформації Офісу Президента України Світлані Кондзелі.

Українські Національні Новини

Політика