spravu-grimchaka-perekvalifikuvali-na-zlovzhivannya-vplivom

Справу Гримчака перекваліфікували на зловживання впливом

 • 10635 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Генеральна прокуратура перекваліфікувала справу ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака з шахрайства на зловживання впливом. Про це журналісту УНН повідомила адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

"Так, (ГПУ – ред.) повністю перекваліфікувала підозру. Статті 190 ККУ ( шахрайство –ред.) вже не має. Тепер його підозрюють у зловживання впливом", - сказала Матяш.

Також, за її словами Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляційної скарги на продовження арешту Гримчака.

"Воно вчора мало бути розглянутим, але у зв’язку з неявкою прокурора та з тим, що Печерський суд не віддає матеріали провадження, розгляд скарги перенесли на 12 листопада", - розповіла Матяш.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва залишив ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака під вартою ще на місяць.

Як раніше повідомлялося, 14 серпня затримали Юрія Гримчака і його “помічника”. Затримання відбувалося у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Українські Національні Новини

Політика