spravu-lavrinovicha-rozglyadatime-podilskiy-raysud-kiyeva

Справу Лавриновича розглядатиме Подільський райсуд Києва

 • 9318 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Кримінальне провадження щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича розглядатиме Подільський районний суд Києва. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

"Досить оперативно, упродовж місяця, визначено підсудність у кримінальному провадженні відносно колишнього міністра юстиції України", - повідомили у департаменті.

У підрозділі ГПУ нагадали, що 18 квітня цього року скерували до Печерського районного суду столиці обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича, який обвинувачується у вчиненні за попередньою змовою дій, направлених на захоплення колишнім Президентом України державної влади (ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Печерським районним судом міста Києва встановлено, що більшість суддів, які фактично відправляють правосуддя, здійснювали розгляд процесуальних документів у вказаному кримінальному провадженні як слідчі судді на стадії досудового розслідування, у зв’язку з чим відсутня можливість утворити склад суду у цій судовій справі, вказали у департаменті.

"Апеляційним судом міста Києва за результатами розгляду відповідного подання, 21 травня 2018 року підсудність вказаного кримінального провадження визначено за Подільським районним судом міста Києва", - повідомили у підрозділі ГПУ.

Нагадаємо, 17 квітня захисту екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича вручили обвинувальний акт у справі повернення до Конституції 1996 року.

У грудні 2017 року Департамент спецрозслідувань ГПУ завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича стосовно повернення до Конституції 1996 року.

Лавринович повідомляв, що за його зверненням НАБУ розпочало кримінальне провадження, в якому фігурують слідчий, прокурор Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та суддя Печерського районного суду Києва, стосовно притягнення його як завідомо невинної особи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП