spravu-pro-zakupivlyu-bronezhiletiv-dlya-zsu-za-zavischenoyu-tsinoyu-peredali-do-sudu-gpu

Справу про закупівлю бронежилетів для ЗСУ за завищеною ціною передали до суду – ГПУ

 • 11814 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. До Солом'янського суду Києва відправлена справа стосовно екс-керівника Департаменту держзакупівель Міноборони, який у 2014 році підписав платіжки за бронежилети та шоломи для ЗСУ про завищеній вартості. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає УНН.

"До Солом'янського суду відправлена справа стосовно колишнього керівника Департаменту держзакупівель Міноборони Зражевського, який у 2014 році підписав платіжки за бронежилети та шоломи для ЗСУ про завищеній вартості", - написав Ю.Луценко.

Як пише "Радіо Свобода", восени минулого року Головна військова прокуратура повідомила про підозру у вчиненні розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах п’ятьом колишнім і на той час чинним посадовцям Міноборони, які за даними слідства, у травні-жовтні 2014 року підписали ряд договорів про постачання бронежилетів і кулезахисних шоломів для потреб Збройних сил України за завищеною ціною. У ГПУ повідомляли, що підписані документи стали підставою для незаконного перерахування комерційному підприємству з казначейського рахунку Міноборони понад 30 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці АТО пікетували суд, який відпустив екс-чиновника Міноборони О.Зражевського

Українські Національні Новини

Кримінал та НП