spravu-proti-boyovika-givi-rozglyanut-u-pavlogradskomu-sudi-naprikintsi-sichnya

Справу проти бойовика "Гіві" розглянуть у Павлоградському суді наприкінці січня

 • 8428 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. До Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло кримінальне провадження, відкрите проти одного з бойовиків угруповання "ДНР" Михайла Толстих (відомого як "командир угрупування "Сомалі" на прізвисько "Гіві"), який, за деякими даними, вважається загиблим. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

За інформацією суду, 1 листопада 2018 року до Павлоградського суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням Михайла Толстих у вчиненні кримінальних правопорушень частиною 1 статті 285-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 437 (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни), частиною 3 статті 27, частиною 3 статті 258 (Терористичний акт), частиною 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Як поінформували в суді, розгляд справи призначений на 29 січня 2019 року.

Раніше, суд відмовив прокуратурі у розгляді справи щодо "Гіві". 

Нагадаємо, “Гіві” загинув у передмісті Донецька 8 лютого 2017 року, за попередніми даними, в результаті пострілу з вогнемета “Шмель” в вікно його кабінету.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП